Celkový počet zobrazení stránky

nedeľa 8. apríla 2012

Obed veľkonočnej nedele

Tento rok sme sa doma zhodli, že nebudeme nič extra "veľkonočné" variť a piecť. Na nedeľu sme s maminou vybrali jahňacie frikasé podľa M. Ihnačáka a zemiakovú kašu s hubami a gaštanmi. Aj keď fotka sa príliš nevydarila, chuť je naozaj delikátna..

Na frikasé potrebujeme:
3 PL olivového oleja
80 g masla
1 kg jahňacieho mäsa
soľ
mleté čierne korenie
500 g cibule
100 ml suchého bieleho vína
3 žĺtky
šťavu z jedného citróna
petržlenovú vňať

Jahňacie mäsko osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji a masle. Pridáme cibuľu nakrájanú na väčšie kúsky a restujeme asi 10 minút, kým cibuľa nezmäkne. Podlejeme bielym vínom a dusíme cca 40 minút. Zahusťujeme žĺtkami rozmiešanými s citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou.

Podávali sme so zemiakovou kašou s hubami a gaštanmi.

Uvarené ošúpané zemiaky sme scedili, s troškou vody zaliali sušené nakrájané huby. Zemiaky sme pošťuchali, ochutili soľou a domácim nesladeným gaštanovým pyré, zmiešali s mliekom a maslom a nakoniec sme pridali aj huby, spolu s vodou, v ktorej bobtnali.

Obed bol rozprávkovo chutný, zajedali sme ho poriadne okysleným natrhaným ľadovým šalátom. Naozaj odporúčam!!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára