Káva ako klasická odskúšaná príchuť nesmie chýbať.
Kokos - máme, škorica - máme, orechy - máme.
Dokonca som v záhrade našla malý zrelý melónik. Bude aj melónová.
Tak do toho!
Predstavujem vám druhy zmrzlín, ktoré v predchádzajúcom príspevku chýbajú.
Kokosová zmrzlina:
250g mlieko
240g šľahačková smotana
60g strúhaný kokos
100g cukor
1 balíček vanilkový cukor
Mlieko s cukrom a kokosom prehrejeme v hrnci a necháme lúhovať asi pol hodinu. Prelejeme cez sito a zmiešame so šľahačkou. Pracujeme v zmrzlinovači alebo podľa individuálnych postupov.
Orechová zmrzlina:
120g orechy
100g cukor
250g šľahačková smotana
100g mlieko
Orechy nasekáme a odložíme si z nich cca 2PL bokom. Cukor, mlieko, orechy a šľahačku zmiešame a spracujeme v zmrzlinovači. Keď má už zmrzlina tú správnu konzistenciu, pridáme ešte odložené orechy (2PL) (možno ich aj popražiť na suchej panvici-no pozor, musia vychladnúť)
Škoricová zmrzlina:
370g mlieko
130g šľahačková smotana
100g cukor
2 ČL mletej škorice
Všetky suroviny spolu zmiešame a vlejeme do zmrzlinovača, prípadne pokračujeme podľa individuálnych postupov.
Zľava: orechová, kávová, kokosová, škoricová. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára