Na frikasé potrebujeme:
3 PL olivového oleja
80 g masla
1 kg jahňacieho mäsa
soľ
mleté čierne korenie
500 g cibule
100 ml suchého bieleho vína
3 žĺtky
šťavu z jedného citróna
petržlenovú vňať
Jahňacie mäsko osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji a masle. Pridáme cibuľu nakrájanú na väčšie kúsky a restujeme asi 10 minút, kým cibuľa nezmäkne. Podlejeme bielym vínom a dusíme cca 40 minút. Zahusťujeme žĺtkami rozmiešanými s citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou.
Podávali sme so zemiakovou kašou s hubami a gaštanmi.
Uvarené ošúpané zemiaky sme scedili, s troškou vody zaliali sušené nakrájané huby. Zemiaky sme pošťuchali, ochutili soľou a domácim nesladeným gaštanovým pyré, zmiešali s mliekom a maslom a nakoniec sme pridali aj huby, spolu s vodou, v ktorej bobtnali.
Obed bol rozprávkovo chutný, zajedali sme ho poriadne okysleným natrhaným ľadovým šalátom. Naozaj odporúčam!!!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára