Odskúšali sme už viacero receptov na chutné košíčky. Ich spoločným menovateľom však bola skutočnosť, že sa po naplnení začali mrviť, rozpadať alebo deformovať. Tieto kakaové košíčky krásne držali tvar, preto recept posúvam ďalej. Cesto pripravíme zmiešaním:
250g polohrubej múky,
1ČL kypriaceho prášku do pečiva,
1 vajca,
100g cukru,
1 balíčka vanilkového cukru,
125g masla alebo iného tuku,
4PL kakaa
1PL mlieka
Košíčky upečieme v rúre vyhriatej na 180°C za cca 10 minút. Vyklopíme z formičiek a plníme obľúbeným krémom. Na ten svoj som použila:
250ml mlieka,
50g cukru,
20g pudingového prášku,
2 žĺtky,
30g marcipán,
2PL amaretto,
100g masla.
Z mlieka, cukru, pudingového prášku a žĺtkov som uvarila puding, do ktorého som vmiešala marcipán a likér a po vychladnutí som do zmesi zašľahala maslo. Krémom som plnila vychladnuté košíčky a dozdobovala čerstvým ovocím, ozdobami z čokolády a želatínou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára