Celkový počet zobrazení stránky

streda 6. júna 2012

Jahodová!

Jahodovú zmrzlinu som jednoducho MUSELA urobiť minulý víkend. Bola by to veľká škoda nevyužiť voňavé domáce jahody, a keď to má byť zmrzlina jahodová, musí byť aj so zrniečkami. Toto vyžadujeme pri všetkých našich zmrzlinách - nepasírovať ovocnú zložku (čiže aj ríbezľová, malinová, figová obsahujú aj zrniečka) a používať kvalitu...


























230g jahôd som rozmixovala so 130ml mlieka, 120ml šľahačkovej smotany a 100g cukru. Zmrzlinovač za mňa urobil všetko ostatné...
Deň vopred som si urobila jogurtovú zmrzlinu z 250g bieleho jogurtu zmiešaného s 50g cukru a 200 ml šľahačkovej smotany. Jogurtová zmrzlina je z kategórie "stvrdne na kameň" a pred podávaním ju treba nechať "povoliť".. Vymyslela som to teraz tak, že povolenú jogurtovú som naporcovala do ďalšej misky vhodnej do mrazničky a zaliala čerstvou jahodovou. Preto je dnešná jahodová vlastne jahodovo-jogurtová a celkom dobre vyzerá, čo poviete? :) 
(o chuti sa snáď nemusím zmieňovať :)











4 komentáre:

  1. perfektné a poriadne lákavé! :-))....že som ja už nešla spať :-P....a krásne fotky!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. a ze ja som na nu hned teraz dostal chut ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. a ze ja som na nu hned teraz dostal chut ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To bude nejaký omyl, veď Ty zmrzlinu nemáš rád......?

      Odstrániť